Babel doet autobiografie op eigen manier: 'Altijd fan van Jay-Z geweest'

Babel doet autobiografie op eigen manier: 'Altijd fan van Jay-Z geweest'

01-04-2021 18:18 Laatste update: 18:58
33

Oranje-aanvaller Ryan Babel sloeg een aanbod voor een autobiografie in boekvorm af, maar heeft besloten zijn levensverhaal te rappen. Het resultaat? Zijn eerste single 'Young Champ', die morgen verschijnt.

Babel kwam met het initiatief in de eerste lockdown. Nu hij richting het einde van zijn loopbaan als profvoetballer gaat, vroegen verschillende sportjournalisten zich af of het niet eens tijd werd voor een autobiografie. "Of ik niet wilde terugblikken, vroegen ze. Voor mijn gevoel is dat nog te vroeg", vertelt Babel in gesprek met Het Parool. "Ik heb nog geen moment gedacht aan stoppen met voetbal."

Toch zette het aanbod de aanvaller wel aan het denken. "Via muziek druk ik me makkelijk uit. Waarom zou ik mijn verhaal niet op mijn eigen manier vertellen?" In zijn album rapt Babel in acht nummers over zijn loopbaan. "Het bleek wel moeilijk mijn hele journey in die paar liedjes te verwerken. Daarom hoop ik bij succes van dit album een deel twee te maken."

Babel licht een aantal dingen toe over zijn raps. "Ik ben altijd een fan van Jay-Z geweest. Hoe hij zijn muziek in elkaar zet, heb ik de afgelopen jaren veel bestudeerd. En op Young Champ gebruik ik een sample van de Surinaamse band La Caz, waar ik in mijn jeugd veel naar luisterde. Ik wilde een tribute aan die tijd brengen", sluit hij af.