'Arrogant' Ajax in Suárez-strijd: 'Verschrikkelijke club om mee te onderhandelen'

'Arrogant' Ajax in Suárez-strijd: 'Verschrikkelijke club om mee te onderhandelen'

01-04-2021 18:50 Laatste update: 18:50
111

Met liefst 22 jaar werd Hans Nijland de langstzittende directeur in het Nederlandse voetbal. In zijn periode bij FC Groningen kreeg hij te maken met Ajax, dat Luis Suárez na flink wat gesteggel naar Amsterdam haalde. Nijland noemt de Amsterdamse club 'arrogant'.

Nijland blikt terug op de gesprekken met Ajax en laat aan duidelijkheid niets te wensen over. "Dat was toen echt een verschrikkelijke club om mee te onderhandelen", geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De arrogantie droop er vanaf. Wij hielden onze poot stijf."

Suárez zelf wilde maar wat graag de overstap maken naar Amsterdam, zo vertelt Nijland. "Hij kwam zelf naar mijn kantoor en sprong nog net niet op mijn bureau om te eisen dat ik mee moest werken. Dat waardeerde ik heel erg: hij kwam om te knokken voor zijn eigen belang."

Aan al het gesteggel met Ajax ging een rare onderhandeling vooraf om Suárez überhaupt naar Nederland te halen. "Onze vastberadenheid om hem naar Groningen te halen, daar ben ik trots op. Die onderhandelingen waren zeker geen pretje", aldus Nijland. "In dat soort deals, met het bijkomende Zuid-Amerikaanse temperament van zijn zaakwaarnemer, moet je zeker tegen een stootje kunnen."