'Voor ons is het niet speciaal, maar snap dat voor buitenwereld wel speciaal is'

'Voor ons is het niet speciaal, maar snap dat voor buitenwereld wel speciaal is'

01-04-2021 19:42
7

De gebroeders Joël en Daniël van Kaam vinden het niet heel speciaal dat ze samen in de hoofdmacht bij FC Groningen spelen. De twee verlengden allebei al hun contract bij De Trots van het Noorden en worden wel een beetje moe van alle media-aandacht.

Voor de camera van ESPN, dat een dubbelinterview afneemt met de twee, krijgt Daniël de vraag of hij al moe wordt van alle aandacht voor het feit dat hij en zijn broertje samenspelen voor Groningen. "Ja", reageert de twintigjarige middenvelder. "Voor mij en voor ons is het niet echt speciaal, maar ik snap dat het voor de buitenwereld wel speciaal is."

Toch geeft Daniël toe dat hij Joël net wat meer succes gunt dan de andere spelers bij Groningen. "Ik heb wel van: oké, ik hoop dat die bal goed gaat", vertelt hij over het spel van Joël. "Misschien gun je het hem wel iets meer. Je hebt wel een ander gevoel dan bij een andere speler. Maar dat is wel logisch natuurlijk."

Waar Daniël dit seizoen een vaste waarde is in het elftal van Danny Buijs, moet Joël het vooral met spaarzame invalbeurten doen. Eerstgenoemde heeft een contract dat tot de zomer van 2023 loopt in Groningen, laatstgenoemde heeft een verbintenis tot medio 2024.