'Koeman krijgt stem in transferbeleid Barça en komt met alternatief voor Haaland'

'Koeman krijgt stem in transferbeleid Barça en komt met alternatief voor Haaland'

01-04-2021 20:02 Laatste update: 20:07
31

Mocht Erling Haaland niet haalbaar zijn voor FC Barcelona, dan wil Ronald Koeman graag dat Romelu Lukaku naar Camp Nou komt. Woensdag werd bekend dat de vader en zaakwaarnemer van Haaland een gesprek hadden met president Joan Laporta in Barcelona.

Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak dat Haaland naar Camp Nou komt. Een transfer naar Barça zou wel een serieuze optie zijn voor de Noorse spits, alleen gaat zaakwaarnemer Raiola ook nog met andere clubs om de tafel. Om die reden kijkt Koeman volgens AS naar de andere spitsen die Barcelona zou kunnen aantrekken. De Nederlandse oefenmeester zou president Laporta namelijk nadrukkelijk gevraagd hebben, om ook mee te mogen beslissen in het transferbeleid van de club. 

AS weet dat Koeman in Lukaku het beste alternatief ziet, als de komst van Haaland niet haalbaar blijkt. Ook de komst van Lautaro Martinez of Sergio Agüero, wat financieel het meest haalbaar lijkt, zou tot de mogelijkheden behoren. Het is namelijk algemeen bekend dat de Catalanen het niet erg breed hebben qua financiële middelen.