Zoet 'droomt' van EK: 'Als je dat doet op hoog niveau, kom je altijd in beeld'

Zoet 'droomt' van EK: 'Als je dat doet op hoog niveau, kom je altijd in beeld'

01-04-2021 20:23
53

Jeroen Zoet droomt er stiekem van, maar gaat er niet vanuit dat hij met Oranje mee mag naar het EK. De dertigjarige staat sinds kort weer onder de lat bij Spezia, nadat hij lang uitgeschakeld was met een blessure. Zoet heeft echter wel contact gehad met Patrick Lodewijks, de keeperstrainer van het Nederlands elftal.

"Voor mij ligt de focus vooral op Spezia en weer wedstrijden kunnen keepen", vertelt een nuchtere Zoet in gesprek met De Telegraaf, als het EK ter sprake komt. "Ik heb tijdens mijn blessure wel contact gehad met keeperstrainer Patrick Lodewijks", onthult hij. "Over het verloop. Ik heb aangegeven dat ik weer ging spelen. Dat geeft een goed gevoel, maar zo heeft hij volgens mij met alle keepers contact."

"Het EK is voor iedere voetballer een droom", gaat Zoet verder. "Maar het zit sowieso niet in mij om van de daken te schreeuwen dat ik bij het Nederlands elftal moet komen, omdat ik heel reëel ben naar mezelf toe. Het is een poos geleden dat ik een hele reeks van goede wedstrijden heb neergezet. Als je dat doet op hoog niveau, kom je altijd weer in beeld. Hard werken betaalt zich links- of rechtsom altijd uit."

Dit seizoen ging Zoet een nieuw avontuur aan, door PSV te verlaten en aan de slag te gaan bij het Italiaanse Spezia. In het tweede competitieduel raakte de elfvoudig Oranje-international alleen al geblesseerd. "Dat was frustrerend. Ik kreeg de keuze om direct weer naar Nederland terug te keren voor mijn revalidatie, maar ik heb vanaf dag één gezegd dat ik hier wilde blijven. Er is over gesproken met het oog op zo snel mogelijk fit worden, maar ik wilde per se de taal leren, bij mijn teamgenoten zijn en feeling krijgen en houden met de club. Anders zou ik hier na vijf maanden weer opnieuw moeten beginnen."