Liverpool-assistent Lijnders: 'Als ik moest overleven in jungle, nam ik hem mee'

Liverpool-assistent Lijnders: 'Als ik moest overleven in jungle, nam ik hem mee'

01-04-2021 21:10
13

Liverpool-assistent Pepijn Lijnders is lyrisch over Nathaniel Phillips. De 24-jarige centrale verdediger van Liverpool staat door de vele blessures bij Liverpool tegenwoordig in het hart van de verdediging.

"Nathaniel is een perfect voorbeeld van waar vastberadenheid en respect je kunnen brengen", vertelt Lijnders tegenover de clubkanalen van Liverpool. "Hij vecht als een leeuw. Als ik in een jungle moet overleven, dan zijn de eerste twee mensen die ik zou kiezen waarschijnlijk Nathaniel en Millie (James Milner, red.)..

Lijnders is vooral onder de indruk van de wilskracht van Phillips. Volgens de assistent van Jürgen Klopp wordt dat ook een belangrijke factor in het 'herstel' van Liverpool, dat het sportief erg moeilijk heeft. "De passie, de ambitie, de liefde voor het spel zullen je altijd maken of breken. Door de wilskracht en het karakter van onze jongens, waren we in staat te winnen. Dat geeft me het vertrouwen dat we terug zullen komen."

Regerend kampioen Liverpool staat momenteel op een teleurstellende zevende plek in de Premier League. Het gat met nummer vier Chelsea bedraagt vijf punten. Die positie geeft recht op Champions League-voetbal.