Waarschuwing voor Beukema: 'Ik stond vaak in het midden bij de rondo'

Waarschuwing voor Beukema: 'Ik stond vaak in het midden bij de rondo'

Gepubliceerd: donderdag 1 april 2021 om 21:54do 01-04-2021 om 21:54

Jan Kromkamp denkt dat Sam Beukema een goede keus maakt met zijn overstap naar AZ. De voormalig rechtsback werd in 2000 de duurste speler ooit van de Deventenaren, toen hij voor zo'n anderhalf miljoen euro naar Alkmaar vertrok.

"Van een klein contractje een paar jaar geleden naar AZ nu", zegt Kromkamp tegen De Stentor. "Dit heeft hij zelf afgedwongen en is knap. De stappen die hij heeft gezet dit seizoen zijn heel groot en dat is ook een verdienste van trainer Kees van Wonderen. Een rustige trainer die Sam veel vertrouwen heeft gegeven. Dat betaalt zich nu uit." Wel kan Beukema zijn borst natmaken. "Het is een grote stap. Toen ik destijds daar kwam, stond ik vaak in het midden bij de rondo. Het tempo en de handelingssnelheid is zó veel hoger."

Dat de verdediger gaat trainen met spelers als Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu, is echter alleen maar goed voor zijn ontwikkeling. "Daar gaat Sam veel leren en hij gaat nog groeien als verdediger. AZ heeft op alle facetten alles goed voor elkaar. Ook de scouting is meer dan in orde, ze komen niet voor niets bij hem terecht. Sam moet niet in de war raken en lekker gaan voetballen. AZ is een fijne plek voor jonge spelers om beter te worden."

Ook Jop van der Linden, die Go Ahead eveneens verruilde voor AZ, roemt de faciliteiten in Alkmaar. Maar de stap is wel enorm, waarschuwt hij. "Het vraagt wel wat van een speler. Ik trainde heel graag, maar fysiek is het pittig. Het vele reizen, ook als je Europees speelt, heeft fysiek zijn weerslag. Maar de instelling van Beukema is in orde en dan is AZ de perfecte plek."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Beukema een aanwinst voor AZ?

Ja
83%
Nee
17%
(1045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws