Ontmanteling Willem II-defensie dreigt: 'Ik ben eerlijk geweest, ik wil wachten'

Ontmanteling Willem II-defensie dreigt: 'Ik ben eerlijk geweest, ik wil wachten'

01-04-2021 23:15
18

Willem II moet rekening houden met een vertrek van Sebastian Holmén. De 28-jarige verdediger van de Tilburgers heeft nog niet besloten of hij zijn aflopende verbintenis wil verlengen.

Holmén wil zich eerst verzekeren van lijfsbehoud, voordat hij nadenkt over zijn toekomst. "Ik heb geen stress en geen haast. We zullen zien", zegt de Zweed tegen Voetbal International. "Thuis hebben ze ook iets te zeggen over de volgende stap. We voeren er gesprekken over, ik neem ze niet overal mee naartoe. Ik heb in Rusland gespeeld, we woonden wat buiten Moskou, daar zou ik ze mee naartoe nemen. Maar niet overal in Rusland. Dat heb je in ieder land wel."

"Hier in Nederland zijn we gelukkig", vervolgt Hólmen, die in 2019 overkwam van Dinamo Moskou. "Nederland en Zweden zijn vergelijkbaar qua leven. Familie en vrienden kunnen makkelijker komen dan naar Moskou. Dat was een afweging, maar door corona is daar weinig van gekomen."

Een langer verblijf in de Eredivisie lijkt daarmee een optie. "Dat kan, we hebben het goed. Ik ben eerlijk geweest tegen Willem II en heb aangegeven dat ik wil wachten. Maar langer blijven is zeker een mogelijkheid. Het hangt ook af van de opties die zich voordoen. Toen ik hier kwam, heb ik ook vreemde landen en beter geld laten lopen."

Naast Holmén lopen met Jordens Peters en Freek Heerkens nog twee centrale verdedigers uit hun contract bij Willem II. Ook met de routiniers gaan de Tricolores nog in gesprek.