'Ajax doet Onana contractaanbieding, niet eens over duur van verbintenis'

'Ajax doet Onana contractaanbieding, niet eens over duur van verbintenis'

02-04-2021 06:43 Laatste update: 06:46
117

Ajax heeft Andre Onana een contractvoorstel gedaan. De Amsterdammers willen het contract van de doelman door zijn dopingschorsing graag verlengen, om te voorkomen dat hij transfervrij de deur uit kan lopen. Ajax heeft goede hoop dat Onana zijn handtekening wil zetten onder een nieuw contract. 

De Telegraaf maakt vrijdagochtend melding van de contractaanbieding die Ajax heeft gedaan aan Onana. Ajax heeft de goalie een contract aangeboden dat tot medio 2024 loopt, al lijkt Onana zelf liever een verbintenis tot medio 2023 te willen. Momenteel ligt de Kameroens international tot 1 juli 2022 onder contract bij de koploper van de Eredivisie. Door zijn welbekende dopingschorsing mag Onana alleen geen wedstrijden spelen tot februari van het volgende jaar. Dat brengt Ajax in een lastig parket, aangezien Onana vanaf 1 januari 2022 met andere clubs mag onderhandelen over een transfervrije overgang.

Ajax is echter in hoger beroep gegaan tegen de straf, waardoor de kans nog aanwezig is dat deze lager uitvalt. De Telegraaf weet dat de zaak binnenkort voorkomt bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). Mocht dat straf verlaagd worden zijn, dan wil Ajax nog steeds verlengen met Onana om een transfersom voor hem vroegtijdig veilig te stellen, waar het in lijkt te slagen.