Cerny wil niet doorslaan in revalidatie: 'Anders verlies ik explosiviteit'

Cerny wil niet doorslaan in revalidatie: 'Anders verlies ik explosiviteit'

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 07:28vr 02-04-2021 om 07:28

Vaclav Cerny is vol goede moed begonnen aan het herstel van zijn zware knieblessure. In januari scheurde hij zijn kruisband in het duel met Ajax, wat hij in eerste instantie niet kon geloven. Nu wil Cerny op een verstandige manier zo snel mogelijk weer op het veld staan.

"De knie verstijfde meteen, maar ik wilde het nog niet geloven", blikt Cerny met Voetbal International terug op het moment dat hij zijn kruisband afscheurde. "Dit kan niet zo zijn, dacht ik. Maar de knie verstijfde binnen een minuut zó erg, dat ik eigenlijk al wist wat er aan de hand was. Ik hoopte nog even op een scheur in de buitenband of binnenband, hoe gek dat ook klinkt. Zulke blessures zijn minder ernstig. In de kleedkamer werd mijn kruisband bekeken door de dokter, die was helemaal los. De volgende ochtend, na een MRI-scan, wist ik het zeker."

Cerny doet er alles aan om weer goed te herstellen. "Als voetbal van je wordt afgepakt zoals dat bij mij is gebeurd, zou je heel dom zijn om niet de discipline te hebben om volle bak te herstellen", stelt de Tsjechische aanvaller. "Ik heb geen dag te verliezen. Als ik telkens denk: Ik heb nog wel even de tijd, zit ik mezelf alleen maar in de weg. Zo zit ik niet in elkaar. Ik weet hoe dit traject in elkaar steekt. Ik wil geen week verliezen door andere zaken. In de beginfase kan ik lekker losgaan met krachttraining om mijn lichaam weer op te bouwen."

Toch wil Cerny niet te veel doorslaan in de krachttraining. "Maar als je deze blessure hebt, moet je ook beseffen dat je niet over acht maanden terug moet komen met vier of vijf kilo spiermassa erbij. Voor een speler als ik heeft dat tot gevolg dat ik snelheid en explosiviteit verlies. Dat is juist mijn kracht. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je wel en niet iets moet doen tijdens je herstel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws