'Roger Schmidt vraagt elke dag even hoe het met me gaat, dat doet me goed'

'Roger Schmidt vraagt elke dag even hoe het met me gaat, dat doet me goed'

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 08:12vr 02-04-2021 om 08:12

Mauro Junior waardeert het dat PSV-trainer Roger Schmidt naar hem omkijkt. Het seizoen van de 21-jarige Braziliaan lijkt door een knieblessure voorbij. Mauro stelt desondanks dat het contact met zijn trainer 'heel goed' is. 

"Roger Schmidt vraagt elke dag even hoe het gaat en dat doet me goed", vertelt Mauro in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Voor hem en de club geef ik alles en het contact met de trainer is heel goed. Misschien heb ik soms wel te veel gegeven en moet ik wat meer balans in mijn spel krijgen. Ik kan echt wel voetballen terwijl ik ook hard werk."

Komend weekend neemt PSV het in eigen huis op tegen Heracles Almelo, waar Mauro vorig seizoen op huurbasis nog speelde. Aan die tijd bewaart hij gemengde gevoelens. "Ik heb genoten van elke seconde, maar het was niet altijd makkelijk. Het belangrijkste voor mijn ontwikkeling is dat ik veel minuten heb gemaakt en de ploeg kon helpen. We hebben een heel moeilijke periode gehad met een aantal blessures en corona in het team. In die periode heb ik zeker een bijdrage kunnen leveren, al vind ik dat die groter had kunnen en moeten zijn."

Hoewel hij zondag niet op het veld zal staan, gaat hij zijn voormalige teamgenoten toch zien. "Ik mag erbij zijn in het Philips Stadion en zal iedereen die er van vorig seizoen nog is op afstand begroeten", vertelt hij. "Voor mij is het een speciale wedstrijd en ik heb veel vrienden aan de periode bij Heracles overgehouden. Wat me vooral opviel is dat er rust en een ontspannen sfeer bij die club was. Ik heb die tijd gewaardeerd, maar nu telt voor mij alleen PSV."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws