De Koning blikt terug op ontslag: 'Daardoor raakten een aantal mensen in paniek'

De Koning blikt terug op ontslag: 'Daardoor raakten een aantal mensen in paniek'

02-04-2021 08:35
12

Hans de Koning heeft zijn ontslag bij VVV-Venlo niet aan zien komen. De zestigjarige oefenmeester werd op straat gezet na tegenvallende resultaten bij VVV. Volgens De Koning is zijn ontslag te wijten aan 'een aantal mensen die in paniek zijn geraakt'.

In een gesprek met De Telegraaf krijgt De Koning de vraag of hij zijn ontslag bij VVV aan zag komen. "Eigenlijk niet", reageert hij. "Na de wedstrijd tegen Fortuna heeft Stan Valckx (de technisch directeur van VVV, red.) in de trainerskamer nog tegen me gezegd dat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn positie. Dat heeft hij later ook herhaald tegen de pers. Maar op zondagavond is er toch iets veranderd en is het mechanisme op gang gekomen dat de trainer weg moest. Als je in dit vak zit, weet je dat je dat risico loopt als de resultaten tegenvallen. Dan ben je de kop van Jut."

De Koning denkt de reden achter zijn ontslag wel helder te hebben. "We hadden een aantal tegenstanders op rij waarvan was ingecalculeerd dat we ervan konden verliezen: Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht. Alleen hebben we toen ook een beetje ongelukkig verloren van ploegen waar we mee moeten kunnen wedijveren, zoals Sparta en Fortuna, en daardoor zijn een aantal mensen in paniek geraakt."

Ondanks zijn vertrek, heeft De Koning er geen moeite mee om naar wedstrijden van VVV te kijken. "Nee hoor, ik heb gewoon de wedstrijd van VVV tegen PEC Zwolle gekeken en ga ook de wedstrijd tegen FC Groningen kijken", vertelt hij. "Je leeft nog steeds mee. Ik heb ook nog met verschillende mensen uit Venlo contact via de app of af en toe een telefoontje. Ik hoop ook zeker niet dat mijn opvolger het slechter gaat doen dan ik. Daarvoor ben ik te goed met de club."