Steijn kraakt criticasters: 'Wat ESPN-analisten zeggen, is nergens op gebaseerd'

Steijn kraakt criticasters: 'Wat ESPN-analisten zeggen, is nergens op gebaseerd'

02-04-2021 08:53 Laatste update: 08:58
30

NAC-trainer Maurice Steijn heeft in een interview met BN De Stem stevig van zich afgebeten. De 47-jarige oefenmeester stelt dat er veel onterechte kritiek rondom NAC is, waar hij genoeg van heeft.

Ondanks dat NAC bezig is aan een goede reeks (het won acht van de laatste negen wedstrijden), is er de laatste weken kritiek op het spel van de Brabanders. Steijn verzet zich daartegen. "Wat de analisten bij ESPN zeggen, is nergens op gebaseerd", vertelt een stellige Steijn. "Kees Kwakman geeft aan dat het lijkt alsof wij niet op positiespel trainen. Dat is ongefundeerd. Weet hij hoe er gewerkt wordt? Ik ben ook van mening dat we beter moeten voetballen. Maar de ploegen om ons heen strompelen allemaal, het is in de eerste divisie niet zo makkelijk als iedereen denkt."

Steijn zegt vervolgens dat de kritiek hem persoonlijk niet veel doet. "Totaal niet, ik lig er geen seconde wakker van. Ik vind het vooral storend voor de mensen met wie ik werk. Ik ben bezig met een missie, doe wat het beste is voor de club. Ik ben naar NAC gekomen om te promoveren. Mij boeit het niet wat anderen vinden, omdat het ongefundeerd is. Ik vind het juist frappant, omdat we op twee punten van promotie staan. Neem Lex Immers. Eerst afgeschreven en na vijf goede wedstrijden is hij nu onmisbaar. Wij hebben gewoon goede spelers gehaald."

Toch hoort Steijn liever positieve geluiden rondom NAC, voornamelijk bij de supporters. "Wat de analisten vinden, boeit mij niet. Die zitten in een studio. Maar in het Bredase moeten we het samen doen, er met z’n allen achter staan", vertelt hij. "Alles rondom NAC is momenteel negatief. Vanuit de pers, vanuit een deel van de supporters. Dan heb je ook nog de vijfde colonne en oud-spelers van NAC die zich roeren. Maar we staan wel gewoon derde. Ik snap dat niet. Alsof ze de laatste tien jaar naar Barcelona hebben gekeken."