Scholes maakt keuze tussen Haaland en Kane: 'Zou zeker voor hem gaan'

Scholes maakt keuze tussen Haaland en Kane: 'Zou zeker voor hem gaan'

02-04-2021 09:47 Laatste update: 13:45
24

Manchester United is op zoek naar een nieuwe spits en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Harry Kane en Erling Haaland. Clubicoon Paul Scholes zou het wel weten: hij zou voor de jonge Noorse van Borussia Dortmund gaan.

Scholes verwacht dat Edinson Cavani na dit seizoen vertrekt bij United, terwijl de Uruguayaan de enige 'echte' nummer 9 is bij The Mancunians. "Ik weet dat er veel gepraat wordt over Haaland, hij gaat veel geld kosten", begint Scholes in een video van Webby&O'Neill. "En het gerucht gaat dat Kane wil vertrekken bij Spurs. Als ik er één zou moeten kiezen, dan zou ik zeker voor Haaland gaan."

De reden is volgens Scholes simpel: Kane is inmiddels 27, Haaland 20. "Alleen al om zijn leeftijd, zijn kwaliteiten, zijn carrière tot nu toe... En hij heeft eerder al onder Ole (Gunnar Solskjaer, red.) gespeeld. Ik denk dat het logisch is, maar er zijn andere clubs geïnteresseerd. Het gaat lastig worden."

Scholes wil wel duidelijk maken dat hij niets tegen Kane heeft. "Ik denk dat hij briljant is. Toen hij voor het eerst doorbrak, zag ik in hem een Ruud (van Nistelrooy, red.). Een koele afmaker, die altijd goals wil maken. Maar als ik kijk naar beide carrières, denk ik dat United meer uit Haaland kan halen", sluit Scholes af.