Witte rook uit Alkmaar: Jansen zet handtekening onder nieuw contract bij AZ

Witte rook uit Alkmaar: Jansen zet handtekening onder nieuw contract bij AZ

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 11:05vr 02-04-2021 om 11:05

Laatste update: vrijdag 2 april 2021 om 11:15vr 02-04-2021 om 11:15

Pascal Jansen is ook volgend seizoen de trainer van AZ. De oefenmeester werd aangesteld als opvolger van Arne Slot en heeft dit seizoen een uitstekende indruk gemaakt op de clubleiding. Zijn contract is daarom verlengd tot medio 2023.

Dat meldt AZ via officiële kanalen. Jansen nam in december het stokje over van Arne Slot, nadat bekend werd dat die had gesproken met Feyenoord. De prestaties van AZ onder Jansen zijn goed, waardoor de club heeft doen besluiten hem een nieuw contract aan te bieden. "Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken", vertelt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts van AZ.

"We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar", stelt Huiberts. Jansen zelf is zeer tevreden over zijn contractverlenging. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club." De focus gaat echter snel weer op het huidige seizoen. "Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen."

Jansen is sinds 2018 werkzaam voor AZ en nam in december 2020 het stokje over van Slot. De oefenmeester stond in twintig officiële wedstrijden van AZ voor de groep als hoofdtrainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws