Schmidt praat over tweede plaats, blessures en zijn in 2022 aflopende contract

Schmidt praat over tweede plaats, blessures en zijn in 2022 aflopende contract

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 11:46vr 02-04-2021 om 11:46

Roger Schmidt is blij dat hij zijn spelers weer in Eindhoven heeft na de interlandperiode. De PSV-trainer neemt het zondag met zijn ploeg op tegen Heracles Almelo en hoopt de strijd om de tweede plaats te winnen. Dat moet het doen zonder Mauro Júnior en Ryan Thomas, die dit seizoen niet meer in actie komen.

PSV hoopt als vanzelfsprekend de tweede plaats in de Eredivisie binnen te slepen. "Maar ze zijn niet het enige team", begint Schmidt op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Heracles. "Vitesse is ook niet ver weg, Feyenoord is nog steeds een concurrent. We moeten naar onszelf kijken, goed spelen en elke wedstrijd gefocust zijn. We moeten vechten voor de tweede plaats, dat gaan we ook doen."

Schmidt moet het in die strijd om de tweede plaats wel stellen zonder Mauro, Thomas en Maxi Romero. "Maar we hebben nog steeds een goede selectie", stelt Schmidt, die baalt van de afwezigheid van Thomas en Mauro. "Tuurlijk, we missen de mentaliteit van Mauro en Ryan, het zijn hele belangrijke en betrouwbare spelers. Maar ons elftal is ook goed genoeg zonder ze, dat moeten we laten zien."

Schmidt gaat ook kort in op zijn contractsituatie in Eindhoven. De Duitse oefenmeester heeft een contract tot de zomer van 2022 en wil nu nog niet te diep op de kwestie ingaan. "Ik voel niet de druk om deze zomer al een beslissing te maken. Ik heb een goede relatie met John de Jong en Toon Gerbrands. We gaan vast een goed moment vinden om over die zaken te praten, maar nu nog niet." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws