Schmidt sprak met bondscoach De Boer over Gakpo: 'Is in toekomst een optie'

Schmidt sprak met bondscoach De Boer over Gakpo: 'Is in toekomst een optie'

02-04-2021 12:16 Laatste update: 12:49
28

PSV-trainer Roger Schmidt heeft met bondscoach Frank de Boer gesproken over Cody Gakpo. De 21-jarige aanvaller is bezig aan een goed seizoen bij PSV en was één van de blikvangers op het EK onder 21. In het gesprek tussen De Boer en Schmidt kwam dan ook naar boven dat Gakpo een optie is voor Oranje.

Voor de interlandperiode bracht De Boer een bezoek aan Schmidt, om over verschillende zaken te spreken. Op de persconferentie van vrijdag geeft Schmidt toe dat het gesprek toen over Gakpo ging. "Ja, we hebben inderdaad over hem gesproken", vertelt de Duitse oefenmeester. "Over dat hij in de toekomst een optie zou zijn voor het grote Oranje."

Vervolgens krijgt Schmidt de vraag of Gakpo in zijn ogen klaar zou zijn voor een EK. "Dat is de beslissing van De Boer en zijn staf", reageert Schmidt. "Er is heel wat concurrentie, maar hij is bezig met een goed seizoen. Het gaat alleen om meer factoren. Gaat hij bijvoorbeeld op het EK spelen? Als dat niet zo is, dan is het EK onder 21 misschien wel een beter podium voor hem. Ik denk dat dat ook heel goed voor hem kan zijn, om daar de ploeg bij de hand te nemen."

Schmidt ziet dat de kwaliteit en het talent er vanaf druipt bij Gakpo. "Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een erg complete speler. Zowel fysiek als mentaal. Hij is betrouwbaar. Niet al zijn taken voelen nu als een automatisme, maar daar kunnen we aan werken. Je moet natuurlijk altijd het totale plaatje bekijken, niet alleen zijn laatste wedstrijd. Maar als hij alles eruit haalt, kan hij een internationale topspeler worden."