'Ik kan me nog de beelden van Bergkamp en Stam herinneren, zij waren mijn idolen'

'Ik kan me nog de beelden van Bergkamp en Stam herinneren, zij waren mijn idolen'

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 15:02vr 02-04-2021 om 15:02

Laatste update: vrijdag 2 april 2021 om 15:04vr 02-04-2021 om 15:04

Joël Veltman is sinds kleins af aan al fan van de Premier League. De 29-jarige verdediger maakte vorige zomer de overstap naar de Engelse competitie, door Ajax in te ruilen voor Brighton & Hove Albion.

"Ik kan me nog de beelden van Dennis Bergkamp en Jaap Stam herinneren. Dennis was mijn idool en Jaap een voorbeeld, als verdediger. Ja, die Engelse voetbalsfeer had natuurlijk al een aantrekkingskracht", vertelt Veltman in gesprek met ELF Voetbal.

Veltman blikt terug op een andere mooie herinnering die hij aan Engeland heeft. "Ik ben eens met Davy Klaassen en een paar andere jongens naar Daley Blind gegaan in Manchester, toen hij daar speelde. Geweldig om zo'n wedstrijd op Old Trafford mee te maken. Ik ben ook eens met alle mannen van mijn moeders familie naar Newcastle geweest. In IJmuiden stapten we op de ferry. Op de boot was het al een groot feest."

Veltman is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde voor Brighton. De 29-jarige verdediger speelde tot dusver 23 duels in de Premier League, waarin hij ook één keer tot scoren kwam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws