Advocaat mag weinig zeggen over coronagevallen: 'Gaat om spelers in paar linies'

Advocaat mag weinig zeggen over coronagevallen: 'Gaat om spelers in paar linies'

02-04-2021 14:19 Laatste update: 15:02
62

Dick Advocaat kan niet zeggen wie de vier spelers zijn die in quarantaine moeten bij Feyenoord, al gaf de oefenmeester wel wat prijs over het kwartet. Advocaat vertelde wel dat Nicolai Jörgensen afwezig is tegen Fortuna Sittard, op zondag. De Deense spits moet naar het ziekenhuis vanwege een enkelblessure.

Op de persconferentie krijgt Advocaat direct de vraag welke spelers er afwezig zijn tegen Fortuna. "Normaal kan ik daar makkelijk antwoord op geven, nu is die vraag alleen wat moeilijker", doelt Advocaat op de vier spelers die in quarantaine zitten. "Er zijn een aantal spelers uit voorzorg naar huis gestuurd. Jörgensen is net naar het ziekenhuis gegaan vanwege een blessure aan zijn enkel. Dus die is er ook niet bij."

Vervolgens krijgt Advocaat nog een vraag over de afwezige vier spelers. "Ik begrijp waar je heen wil, maar daar kan ik niets over zeggen", houdt De Kleine Generaal zijn kaarten tegen de borst, waarna toch hij iets over de betreffende spelers prijs geeft. "Het gaat om spelers in een paar linies. Ik zou er geen problemen mee hebben om de namen te noemen, daar doe ik niet zo moeilijk over. Maar het mag niet (vanwege privacy, red.)."

"De spelers zijn vanochtend opnieuw getest, dus we weten nog niet precies wat daar uitkomt", vervolgt Advocaat. "Dat weten we pas morgenochtend. Er kunnen er misschien nog meer bijkomen. Dat vind ik het moeilijke van deze pandemie. Hoe krijg je zoiets? Ik had met Sinisterra ook mijn arm om zijn schouder heen, om met hem te praten over zijn fouten tegen Emmen. Ik weet ook niet hoe dat afloopt."

Vrijdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat één speler bij Feyenoord besmet is met het coronavirus. Omdat drie andere spelers voor meer dan vijftien minuten in contact zijn geweest met de betreffende persoon, moeten zij ook in quarantaine.