Advocaat onthult gesprek met De Boer: 'Hij belde me erover, hij was ook tevreden'

Advocaat onthult gesprek met De Boer: 'Hij belde me erover, hij was ook tevreden'

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 14:43vr 02-04-2021 om 14:43

Laatste update: vrijdag 2 april 2021 om 15:02vr 02-04-2021 om 15:02

Volgens Dick Advocaat kan Steven Berghuis zich ergeren aan spelers die niet even goed zijn als hij. De Kleine Generaal werd ook gevraagd naar de toekomst van zijn aanvoerder, al wilde hij daar niet diep op ingaan.

"Steven kan andere spelers beter maken", vertelt Advocaat op de persconferentie. "Dat kun je op verschillende manieren doen. Hij is zo perfectionistisch bezig, die wil gewoon slagen. Waar hij ook is. Dan ergert hij zich soms aan mensen die niet kunnen brengen wat hij brengt. Daar heeft hij bij het Nederlands elftal misschien wat minder last van dan bij ons. Bij ons is de grote kracht natuurlijk het elftal."

Advocaat zag dat Berghuis bij Oranje in alle wedstrijden van de vorige interlandperiode in de basis stond. Ook scoorde de 29-jarige aanvaller twee keer. "Bij het Nederlands elftal heeft hij het goed gedaan, dat heb ik hem ook verteld", zegt de oefenmeester, die daarna onthult dat ook bondscoach Frank de Boer tevreden was met de prestaties van Berghuis. "De Boer belde hij me er gisteren over, hij was er ook tevreden over. Dan kan ik het tegen Steven vertellen." Waar de toekomst van Berghuis ligt, weet Advocaat naar eigen zeggen nog niet. "Hij heeft nog een contract, ik weet het niet. Hij moet het zelf besluiten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws