Takenpakket voor Raiola: PSV-, AZ- en Ajax-speler(s) en de Ihattaren-kwestie

Takenpakket voor Raiola: PSV-, AZ- en Ajax-speler(s) en de Ihattaren-kwestie

04-04-2021 10:00 Laatste update: 10:51
49

Het lijkt een drukke transferzomer te worden voor Mino Raiola. De beroemde zaakwaarnemer reisde de afgelopen dagen met Alf-Inge Haaland (de vader van Erling) Europa rond om met verschillende clubs te praten, maar er staan nog meer punten op zijn agenda. De 'kwestie-Ihattaren' moet opgelost worden, terwijl vijf van zijn cliënten op de nominatie staan om met Oranje mee te gaan naar het EK.

Van alle spelers uit het Raiola-kamp is Haaland op dit moment de speler naar wie alle aandacht uitgaat. De Noorse spits staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs en lijkt aankomende zomer een transfer te gaan maken. Afgelopen donderdag sprak Raiola met FC Barcelona en Real Madrid, vrijdag werd hij met Haaland sr. gesignaleerd in Engeland.

Wedden

Meer odds

Het lijkt erop dat Raiola eerst alle gegadigden bezoekt, alvorens er met de familie Haaland een beslissing genomen wordt. Borussia Dortmund gaat in ieder geval hoog in de boom zitten. De club gaf in een eerder stadium al aan 180 miljoen euro te willen verdienen aan Haaland, maar er wordt verwacht dat een bedrag van 150 miljoen voldoende zal zijn om de twintigjarige spits weg te halen uit het Signal Iduna Park.

Maar wat staat Raiola de komende tijd nog meer te wachten? VoetbalPrimeur licht een aantal interessante gevallen uit.

Concrete kwesties
Tuurlijk, alle aandacht gaat op dit moment naar Haaland, maar Raiola zal de komende maanden ook in gesprek gaan met AC Milan. Twee van zijn cliënten, Gianluigi Donnarumma en Zlatan Ibrahimovic, beschikken over een aflopend contract. I Rossoneri hopen beide spelers langer binnenboord te houden, maar een akkoord over een contractverlenging is er nog niet.

De gesprekken met Donnarumma zouden inmiddels zijn stopgezet, hetgeen de geruchten over een transfer doet toenemen. Vooral in Engeland zou er interesse zijn voor de doelman: Chelsea en Manchester United denken na over een Donnarumma-transfer. Beide ploegen hebben echter nog geen contact gelegd met Raiola.

Naast Donnarumma speelt ook de kwestie-Zlatan bij Milan. De club wil graag langer door met de Zweed, die zelf ook niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in het San Siro aankijkt. Milan zou al een contractaanbod neer hebben gelegd bij Zlatan, die volgend seizoen 10,5 miljoen euro kan gaan verdienen. Het enige dat nog ontbreekt, is een handtekening van de hoofdpersoon zelf.

De EK-gangers van Oranje
De clientèle van Raiola bestaat uit een aantal wereldsterren, maar ook een groot aantal Nederlandse spelers maakt gebruik van de diensten van de zaakwaarnemer met Italiaanse roots. Donyell Malen is één van die spelers: de PSV-spits heeft zich naar verluidt in de kijker gespeeld van Liverpool, AC Milan en Juventus en een transfer lijkt een reële optie aankomende zomer. Er wordt door verschillende media een prijskaartje van rond de dertig miljoen euro om de nek gehangen van de spits.

Naast Malen heeft Raiola nóg een PSV-speler in zijn stal. De interesse in Denzel Dumfries is nog niet op gang gekomen, maar mocht de vleugelverdediger een goed EK spelen dan is het niet ondenkbaar dat ook hij na dit seizoen een stap gaat maken.

Raiola heeft ook bij AZ twee talentvolle cliënten rondlopen met Owen Wijndal en Calvin Stengs. Wijndal startte de afgelopen interlandperiode in de drie WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje en lijkt een belangrijke gegadigde om aankomende zomer de rol van linksback op zich te nemen. Een goed EK en hij zal ongetwijfeld wat hoger op de verlanglijstjes komen te staan van de verschillende clubs. Stengs was geen basisklant, maar kwam een aantal keer als invaller binnen de lijnen.

En last but not least: Ryan Gravenberch. De Ajax-middenvelder is misschien wel het grootste talent van Raiola. De achttienjarige Gravenberch wordt gezien als een van de grootste talenten van Europa en heeft dit seizoen definitief een basisplaats veroverd bij Ajax. Hij maakt zelfs al minuten in het Nederlands elftal. Verschillende Europese topclubs houden zijn verrichtingen in de gaten: in het geruchtencircuit werden Juventus en Manchester United al aan de 'verbeterde versie van Paul Pogba' gelinkt.

De kwestie Ihattaren
En dan is er natuurlijk nog de situatie van Mohamed Ihattaren bij PSV. Het toptalent van de Eindhovenaren komt onder trainer Roger Schmidt niet goed uit de verf en werd dit seizoen al meerdere keren uit de selectie gezet. Vooral de verbanning vlak voor de topper tegen Ajax, viel bij Raiola in verkeerde aarde.

"Ik wil hier een hartig woordje over spreken met PSV", reageerde Raiola toen bekend werd dat Ihattaren uit de PSV-selectie was gezet. "Ik vind dat deze trainer de weg kwijt is. (…) Niet iedere trainer past bij iedere speler en andersom. Dat heb ik met de grootste spelers meegemaakt en dat is niet zo erg. Maar wat deze trainer in de communicatie laat zien, is heel slap. Ik vind dit PSV-onwaardig."

Ihattaren werd het daaropvolgende weekend weer opgenomen in de PSV-selectie, maar opbloeien doet de middenvelder onder Schmidt niet. Raiola heeft in ieder geval aangegeven dat hij in gesprek gaat met PSV: het contract van Ihattaren loopt in de zomer van 2022 af en de zaakwaarnemer lijkt de verschillende opties tegen elkaar af te wegen.

Andere twijfelgevallen
Over de toekomst van Justin Kluivert bij RB Leipzig valt vooralsnog weinig te zeggen. De vleugelaanvaller wordt door AS Roma uitgeleend aan de ploeg van trainer Julian Nagelsmann, maar in welk shirt hij volgend jaar speelt, is nog niet bekend. Werk aan de winkel dus voor Raiola, die ervoor moet zorgen dat de verschillende partijen eruit gaan komen met elkaar.

Mitchel Bakker twijfelde recent openlijk over zijn toekomst bij Paris Saint-Germain. Waar de verdediger onder Thomas Tuchel de nodige speeltijd kreeg, vallen zijn speelminuten onder Mauricio Pochettino tegen. Bakker is naar eigen zeggen 'tevreden' in Parijs, maar vindt het voor zijn ontwikkeling wel belangrijk dat hij wedstrijden gaat spelen. Aan Raiola de taak om de verschillende opties op een rij te zetten.

Gesloten deals
Waar Raiola nog een waslijst aan taken te doen heeft, heeft hij voor twee van zijn cliënten de zaken voor volgend seizoen al op orde. Arne Slot tekende halverwege dit seizoen een contract bij Feyenoord, waar hij Dick Advocaat op gaat volgen. Iets recenter was er de Brian Brobbey-transfer naar RB Leipzig, waar Raiola een belangrijke rol bij speelde. Eén ding weten we in ieder geval zeker: we gaan nog voldoende nieuws uit het Raiola-kamp voor onze kiezen krijgen de komende tijd.

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)