Nijland over bizarre FC Groningen-onderhandelingen: 'Kort rokje, diepe decolleté'

Nijland over bizarre FC Groningen-onderhandelingen: 'Kort rokje, diepe decolleté'

02-04-2021 15:15 Laatste update: 15:38
80

Hans Nijland weet nog goed hoe FC Groningen met VfB Stuttgart onderhandelde over de transfer van Filip Kostic naar Duitsland. Groningen wilde eerst niet meewerken, maar besloot alsnog om de onderhandelingen te openen. Die waren bizar te noemen.

Nijland, voormalig algemeen directeur van Groningen, en ex-manager technische zaken Henk Veldmate spraken met een delegatie van Stuttgart af in Düsseldorf. "Ik zei tegen Henk: neem je tandenborstel mee, want we blijven overnachten. Ik heb één ding geleerd: als je gaat onderhandelen, moet je nooit tegen je vrouw zeggen dat je 's avonds thuis bent, want dat kost je geld", memoreert Nijland voor de camera van de NOS.

Groningen en Stuttgart begonnen de onderhandelingen over Kostic. Nijland wilde even pauzeren om te overleggen met Veldmate over de prijs. "Vanuit mijn ooghoek zag ik twee dames die er redelijk uitdagend bij liepen: allebei redelijk korte rokjes en diepe decolleté. Die dames keken mij aan. Ik heb een redelijk zelfbeeld, dus ik dacht: hier klopt iets niet. Die dames waren aan tafel gaan zitten bij de Duitse collega's. Henk zei dat we niet verder moesten onderhandelen."

"Toen we weer aan tafel gingen, ging een van die dames op mijn knie zitten", zegt Nijland. "Dat is bizar natuurlijk. Ik zei tegen Henk: maak even een foto en stuur die naar mijn vrouw. Want dan ben ik niet meer te chanteren. Werkelijk alles werd in de strijd gegooid om een deal te forceren. Een van die Duitsers ging achter de bar staan en draaide om 01.00 uur 's nachts ineens het clublied van Gladbach, Schalke 04 én FC Groningen."

De clubleiding van Stuttgart wilde zelfs met Nijland en Veldmate de stad in, weet Nijland nog. "Mede op aandringen van Veldmate hebben we dat niet gedaan en zijn we naar het hotel gegaan. De volgende ochtend voegden ze zich weer bij het ontbijt en maakten we een deal voor het toen onwaarschijnlijke bedrag van zes miljoen euro. Terwijl Robert Maaskant, die het fantastisch gedaan heeft door zevende te worden, een jaar eerder zei: dat wordt hem niet met Kostic. Zo zie je maar weer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie