Update uit België over Lang: Kort na het incident had ik Noa al aan de lijn

Update uit België over Lang: "Kort na het incident had ik Noa al aan de lijn"

02-04-2021 15:35
10

Club Brugge-trainer Philippe Clement heeft zich uitgelaten over de blessure van Noa Lang, die geblesseerd terugkwam van het EK met Jong Oranje. Het lijkt erop dat de aanvaller eerder dan verwacht terug is.

Het betreft een knieblessure voor Lang, zo is duidelijk geworden. "Het gaat redelijk goed met hem. Het is een vervelende blessure: een heel zware bloeduitstorting in en rond de knie, maar nu is het al wat beter. Het zal niet iets zijn van maanden waar we eerst voor vreesden", zegt Clement.

Clement durft niet te zeggen wanneer hij weer een beroep kan doen op zijn sterspeler. "Het is afwachten voor de wedstrijd tegen Anderlecht of eventueel de week erna", zegt hij. "We moeten bekijken hoe snel het bloed van tussen zijn spieren verdwijnt. Of het nu Anderlecht of Waasland-Beveren is: de gezondheid is het belangrijkste. We werken elke dag keihard met de medische staf om net onder de grens van zijn belasting te blijven. En dan zien we wel. Ik wil nog eens benadrukken dat onze dokters fantastisch werk leveren: we hebben amper blessures,en geblesseerde jongens keren altijd binnen de prognose of zelfs sneller terug."

"Kort na het incident had ik Noa al aan de lijn", zegt Clement. "Ook in de dagen daarna hadden we veel contact. Hij kwam met een bepaalde reputatie naar Club, maar ik moet zeggen dat hij dit super professioneel aangepakt heeft. Voor ons is het vervelend dat de diagnose gesteld werd door een andere medische staf. Daarom heeft Noa ons altijd heel goed op de hoogte gehouden."