Kasem reageert op felicitaties aan Nouri: 'Is mooi dat Ajax zo'n gebaar maakt'

Kasem reageert op felicitaties aan Nouri: 'Is mooi dat Ajax zo'n gebaar maakt'

02-04-2021 18:39 Laatste update: 18:43
86

Het is vandaag de verjaardag van Abdelhak Nouri, die 24 jaar is geworden. In gesprek met Humberto Tan op NPO Radio 1 geeft Khalid Kasem, de woordvoerder van de familie, uitleg over de huidige situatie van Nouri.

Ajax postte vrijdagochtend een Tweet met daarin de volgende tekst: 'Lieve Abdelhak, 24 jaar… We houden van je en we denken aan je. Blijf sterk grote vriend. #StayStrongAppie'. Het doet de familie goed. "Het is mooi dat Ajax zo'n gebaar maakt. De familie heeft vandaag ook veel telefoontjes en brieven gehad. Abdelhak zit nog steeds in veel harten en dat vindt de familie hartverwarmend", vertelt Kasem.

Aan de situatie van Abdelhak is de laatste tijd niets veranderd, zo geeft Kasem aan. "Er is veel hoop dat het straks misschien beter gaat, tegelijkertijd is er het realiteitsbesef dat de situatie zo blijft", vervolgt hij. Nouri is bij bewustzijn en maakt contact met zijn familie. "Hij maakt gewoon onderdeel uit van de familie. Hij is daar waar hij altijd was."

De familie kijkt af en toe samen naar voetbalwedstrijden. Of Abdelhak daar plezier aan beleeft, durft Kasem niet te zeggen. "Dat is natuurlijk moeilijk in te schatten. Maar in de woonkamer wordt om hem heen genoeg tegen de televisie geschreeuwd. Hij kan dus niet anders dan meeleven", sluit hij af.