Van Zweden baalt van 'gallende' ADO-fans: 'Tranen staan me af en toe in de ogen'

Van Zweden baalt van 'gallende' ADO-fans: 'Tranen staan me af en toe in de ogen'

02-04-2021 19:29
50

John van Zweden baalt van de gang onder een gedeelte van de ADO Den Haag-supporters. De 'behangkoning' is klaar met de mensen die zich constant negatief uitlaten over de club uit de residentiestad.

"Het familiegevoel bij ADO, wat we bij Swansea hadden, dat mis ik", begint Van Zweden in gesprek met Omroep West. "Het is een groot gekanker, helemaal op internet nu. Als je ziet wat er geschreven wordt, de tranen staan me af en toe in de ogen. Dat was bij Swansea niet zo. Je dronk na een nederlaag een biertje, we praatten erover en het was weer klaar."

Vooral de kritiek op Martin Jol en Mo Hamdi begrijpt Van Zweden niet. "Ik snap werkelijkwaar niet dat er nog mensen zijn die alleen maar lopen te gallen en te blaaskaken. De beste stuurlui staan aan wal…", klaagt Van Zweden. "Dat neem ik ze echt kwalijk. Ze trekken anderen mee. Ik ben een Hagenees, ik heb veel volgers op internet. De afgelopen maand heb ik echt veel mensen geblokt, ook vrienden en bekenden. Met wie ik niet meer een normale discussie kon voeren zonder ze 'naar de tyfus' te schelden. Ik was echt boos."