Scherpen wijst 'inspiratiebron' aan bij Ajax: 'Nog steeds een van de besten'

Scherpen wijst 'inspiratiebron' aan bij Ajax: 'Nog steeds een van de besten'

02-04-2021 19:42
30

Kjell Scherpen hoopte op een kans in Ajax 1, toen bekend werd dat Andre Onana voor twaalf maanden geschorst zou worden. Trainer Erik ten Hag koos echter voor Maarten Stekelenburg. Scherpen blijft wachten op zijn kans en leert van zijn ervaren concurrent.

"Ik hoopte natuurlijk dat de keuze op mij viel, maar ik ben nog maar 21 jaar en heb nog veel tijd", begint Scherpen in gesprek met het clubkanaal van Ajax. "Van Maarten vind ik het knap dat hij er nu staat, terwijl hij lang niet heeft gespeeld. De rust en de kalmte die hij naar de ploeg uitstraalt en het vertrouwen dat hij geeft aan de verdediging zijn dingen waar ik naar heb gekeken."

Stekelenburg is een inspiratiebron, zo geeft Scherpen aan. "Het is wel iets dat ik een beetje heb afgekeken voor mijn spel bij Jong Oranje. Je ziet dat hij nog steeds een van de besten is. We hebben een goede band met elkaar en hij geeft ook veel tips."

Scherpen kreeg in de afgelopen interlandperiode, ietwat verrassend, de voorkeur boven Feyenoord-doelman Justin Bijlow bij Jong Oranje. "Het was wel een item en velen hadden het niet verwacht", aldus Scherpen. "De trainer heeft vertrouwen in mij en weet wat ik kan."