Tweede coronageval bij Feyenoord: problemen voor Advocaat nemen toe

Tweede coronageval bij Feyenoord: problemen voor Advocaat nemen toe

02-04-2021 19:59 Laatste update: 20:13
73

De ellende bij Feyenoord neemt verder toe. De club meldt vrijdagavond dat er in navolging van Luis Sinisterra ook een tweede speler positief heeft getest op het coronavirus. 

Feyenoord bracht vrijdag het nieuws naar buiten dat één speler (Sinisterra) positief had getest en dat er drie andere spelers in preventieve quarantaine waren gegaan. Uit de testronde die hierop volgde kwam naar voren dat ook een tweede speler besmet is geraakt. 

Een flinke streep door de rekening van trainer Dick Advocaat, die op de persconferentie vrijdagmiddag al niet uit durfde te sluiten dat er meer positieve gevallen zouden zijn binnen de Feyenoord-selectie. Om welke speler het zou gaan, wordt als vanzelfsprekend niet bekend gemaakt.

De opties voor Advocaat nemen dus af. "Dit komt als een donderslag bij heldere hemel en het hakt er aardig in", liet de trainer op de persconferentie weten. "Sinds oktober hebben we geen coronagevallen meer gehad. We hebben bij deze club de beste medische mensen lopen. Onze dokter Casper van Eijck is nauw betrokken bij alles wat er gebeurt en is in het Erasmus MC een belangrijke pion. Daarbij hebben we ook een viroloog van het Erasmus die onze spelers voorlicht en voortdurend test."