Stekelenburg: 'Niet met elkaar om tafel als er geen intentie is bij te tekenen'

Stekelenburg: 'Niet met elkaar om tafel als er geen intentie is bij te tekenen'

02-04-2021 20:48
32

Maarten Stekelenburg begrijpt dat er veel mensen geschrokken zijn van het bericht dat Ajax zijn contract formeel had opgezegd. De sluitpost wil de fans ervan verzekeren dat hij in gesprek is met de clubleiding over een nieuw contract. 

Ajax moest, conform de cao, aan spelers met een aflopend contract aangeven of hun contract formeel opgezegd zou worden. Dit gebeurde ook bij Stekelenburg. "Ik kreeg ook een pushbericht van De Telegraaf. En opeens stond mijn telefoon roodgloeiend", geeft hij aan in gesprek met diezelfde krant

Stekelenburg stelde de mensen die contact met hem op hadden genomen al snel gerust. "Volgens de cao moest Ajax voor 1 april formeel de aflopende contracten opzeggen. Maar we zijn in gesprek over een nieuwe, éénjarige verbintenis. En je gaat niet met elkaar om de tafel als er geen intentie is om bij te tekenen. Ajax wil nog een jaar met me door en ik met Ajax. Dus daar komen we wel uit."

Stekelenburg is na de schorsing van Onana weer de eerste keeper bij Ajax. Hij werd de afgelopen interlandperiode opgeroepen voor het Nederlands elftal en lijkt een goede kandidaat om aankomende zomer mee te gaan naar het EK.