De Graafschap zakt door het ijs tegen FC Dordrecht, nieuwe zege voor Cambuur

02-04-2021 21:51 Laatste update: 21:53
140

De Graafschap is vrijdag tegen FC Dordrecht hard door het ijs gezakt. De nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie was heer en meester op De Vijverberg en zegevierde met 0-3.

De Graafschap - FC Dordrecht 0-3
Het overwicht was in de eerste helft nog voor De Graafschap, maar dat leverde geen grote kansen op voor de ploeg van Mike Snoei. Naarmate de eerste helft vorderde kroop Dordrecht uit z'n schulp en voorkwam doelman Rody de Boer de 0-1 van Naoufal Bannis. Maar een minuut later scoorden De Schapenkoppen alsnog na geklungel achterin bij De Graafschap en de daaropvolgende goal van Nikolas Agrafiotis.

Kort na rust leek Bannis De Graafschap de das om te doen. De Feyenoord-huurling tikte van dichtbij de 0-2 binnen, weer na matig verdedigingswerk van de thuisploeg. En diezelfde Bannis besliste de wedstrijd even later: 0-3.

Tot overmaat van ramp moest De Graafschap ook nog verder met tien man nadat Ted van de Pavert zijn tweede gele kaart had gekregen.

FC Volendam - Cambuur 0-3
Na een zege op NAC Breda had FC Volendam de wind weer in de zeilen, maar vrijdag is de ploeg van Wim Jonk weer onderuit gegaan. Koploper SC Cambuur was een maatje te groot: 0-3. Robert Mühren en Michael Breij waren de uitblinkers bij Cambuur.

Mühren maakte na ruim een kwartier 0-1 op aangeven van Breij, bij de 0-2 was de rolverdeling omgekeerd. Ditkeer kwam de assist van Mühren en schoot Breij binnen. Volendam had er weinig tegenin te brengen, al mocht het nog wel hopen op een ommekeer. Maar toen Breij (weer op aangeven van Mühren) tien minuten voor tijd de derde Cambuur-goal maakte, was het gedaan met Volendam.

Volendam blijft op plaats zeven staan. Cambuur is met 73 punten koploper van de KKD.

Jong Ajax - NAC Breda 1-1
NAC Breda heeft in de strijd om de tweede plaats twee dure punten laten liggen op Sportpark De Toekomst. Bij Jong Ajax werd het 1-1. Naci Ünüvar had Jong Ajax vlak voor rust op voorsprong kunnen zetten, maar het toptalent miste een strafschop.

In de tweede helft deed Mounir El Allouchi wat Ünüvar niet lukte. Hij schoot NAC vanaf de stip op voorsprong. Alex Mendez wist voor Jong Ajax een punt uit het vuur te slepen. De Amsterdammers klimmen naar plaats dertien. NAC blijft vierde staan.

Almere City - NEC 2-0
Almere City heeft plek twee overgenomen van De Graafschap. Daar was een nederlaag van De Superboeren en een 2-0 zege op NEC voor nodig. De zege kwam moeizaam tot stand, maar Thomas Verheydt stelde de drie punten veilig. De spits maakte na achttien minuten de 1-0, om de wedstrijd na een uur spelen vanaf de stip te beslissen. De achterstand van Almere op Cambuur is acht punten, de voorsprong op De Graafschap bedraagt inmiddels één punt.