Ajax-keeper (31) deelt ontslagbrief op social media: 'Ik laat hem graag eens zien'

Ajax-keeper (31) deelt ontslagbrief op social media: 'Ik laat hem graag eens zien'

02-04-2021 22:54 Laatste update: 04-04-2021 10:44
40

Nick Hengelman is één van de Ajax-spelers wiens contract niet is verlengd. De 31-jarige doelman deelt de ontslagbrief op social media. 

Clubs die het contract van een speler niet verlengen moeten dat formeel voor 1 april laten weten. Hengelman is één van de spelers. 'Of ik ook een ontslagbrief heb ontvangen? Jazeker, een van de velen alweer. Of we dit erg vinden? Nee hoor, een standaard procedure volgens de CAO betaald voetbal', schrijft Hengelman op Instagram.

'Ik laat hem graag eens aan jullie zien. En nu? Beiden= scenario's heb ik al eens meegemaakt. Of we tekenen bij dezelfde club een nieuw contract of we tekenen een contract bij een nieuwe club. Welke scenario het dit jaar gaat worden, we gaan het zien..', aldus Hengelman.

In de tweede foto die Hengelman op Instagram deelt is de ontslagbrief van directeur spelersbeleid Marc Overmars te zien. 'Beste Nick, jouw arbeidsovereenkomst met Ajax loopt per 30 juni 2021 af. Op deze overeenkomst is de CAO Contractspelers Betaald Voetbal van toepassing. Zoals medegedeeld zal Ajax jouw arbeidsovereenkomst niet verlengen. Aan de dienstbetrekking tussen jou en Ajax komt daarmee per 30 juni 2021 een einde. Deze brief moet tevens worden beschouwd als een aanzegging als bedoeld in artikel 7:668 van het Burgerlijk Wetboek. We willen je bedanken voor jouw inzet voor de club en wensen je veel succes in de toekomst.'

Ajax trok Hengelman vorig jaar aan als trainingsdoelman voor Jong Ajax. Hij kwam over van Ajax Cape Town. Hengelman stond ook onder contract bij FC Twente, FC Oss, Achilles'29, Vitesse, AGOVV en Heracles Almelo.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nickhengelman (@nickhengelman)