'De onderhandelingen met Ajax waren ongelooflijk vervelend'

'De onderhandelingen met Ajax waren ongelooflijk vervelend'

03-04-2021 00:24 Laatste update: 00:26
63

Hans Nijland blijft met anekdotes strooien over zijn periode als algemeen directeur bij FC Groningen. Onderhandelingen met Ajax verliepen vaak moeizaam en waren 'vervelend', al is dat nu anders.

Nijland heeft afgelopen week zijn boek Boerenbluf uitgebracht. Dat boek gaat over zijn belevenissen in het betaald voetbal en bij Groningen. Ajax komt er regelmatig in voor. Nijland weet nog goed hoe de onderhandelingen met Ajax verliepen over Bruno Silva.

"In het seizoen 2007/2008 stonden we in de winterstop derde. Met Silva, Erik Nevland en Rasmus Lindgren hadden we echt een goede ploeg. Als wij ooit kampioen hadden kunnen worden, had het toen gekund", zegt Nijland bij Veronica Inside. "In een interview zei ik toen dat er geen speler weg zou gaan bij Groningen. Maar tijdens de kerst kreeg ik een mailtje van Martin van Geel (toen technisch directeur Ajax, red.): wij halen Bruno Silva bij jullie vandaan. Wij hebben gezegd: dat gaan we niet doen en houden de poot strak."

"Bruno Silva giing toen in staking. Uiteindelijk kwam Ron Jans naar me toe: er zit maar één ding op, je moet hem verkopen. Toen hebben we met Ajax onderhandeld in Emmeloord. Dat ging op een ongelooflijke, vervelende en arrogante manier. We hebben hem toen voor vier miljoen euro verkocht en Ajax ook nog de uitsmijters laten betalen."

"Ook Nevland en Lindgren gingen weg, dus we waren er ineens drie kwijt. Silva ging voor vier miljoen naar Ajax, Lindgren kochten we voor 2,5 ton van Ajax en ging voor 2,5 miljoen weer terug naar Ajax. Dat is prachtig, we hadden de parkeergarage vol bankbiljetten. Maar alleen geen spelers."