Schuurs vastberaden: 'Het is niet dat ik niet met deze nieuwe rol om kan gaan'

Schuurs vastberaden: 'Het is niet dat ik niet met deze nieuwe rol om kan gaan'

03-04-2021 07:35
40

Dat naast Jurriën Timber ook Edson Álvarez na de winterstop de voorkeur krijgt van Ajax-trainer Erik ten Hag zat Perr Schuurs niet helemaal lekker. De 21-jarige verdediger stapte naar Ten Hag en kreeg uitleg over de situatie.

Schuurs is sinds de winterstop zijn basisplaats centraal in de verdediging kwijt aan Timber. Toen Timber er op 7 maart tegen FC Groningen niet bij was, hoopte Schuurs weer op een plekje bij de eerste elf. Ten Hag koos echter voor de Mexicaan Álvarez, waardoor Schuurs opnieuw genoegen moest nemen met een plaatsje op de bank.

De voormalig Fortuna Sittard-speler trok aan de bel en kreeg tekst en uitleg van Ten Hag. "Dan begrijp ik het ook", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Iedereen ziet dat Edson de agressiviteit brengt die we nu nodig hebben." Schuurs baalt van het feit dat hij pas op de plaats moet maken, maar voelt zich allesbehalve overbodig bij Ajax. "De trainer heeft momenteel een andere rol voor me, maar het is niet dat ik daar niet mee om kan gaan. Ik ben blij dat ik nog minuten maak en dat we op een punt staan waar we willen: namelijk om prijzen te pakken met Ajax."

De centrale verdediger probeert zijn huidige situatie dan ook positief te bekijken. De stopper van de Amsterdammers brak dit seizoen pas écht door en speelde in de eerste seizoenshelft bijna alle wedstrijden mee. "Daarom kijk ik tevreden terug. Ook op de prestaties van het team, want of je speelt of niet, je wilt prijzen pakken. Maar ook persoonlijk sta ik er goed voor. De trainer uit veel vertrouwen en we spelen mogelijk nog vijftien wedstrijden. En ook daarna ben ik nog niet klaar bij Ajax."