Mokerslag voor Zirkzee, aanvaller loopt ernstige knieblessure op in Italië

Mokerslag voor Zirkzee, aanvaller loopt ernstige knieblessure op in Italië

03-04-2021 07:56
25

Het teleurstellende avontuur van Joshua Zirkzee bij het Italiaanse Parma gaat door een ernstige blessure als een nachtkaars uit. De negentienjarige aanvaller moet mogelijk zelfs geopereerd worden.

Zirkzee maakte in de winter de tijdelijke overstap naar Italië om daar speelminuten te maken en ervaring op te doen. De Nederlander in dienst van Bayern München kwam bij Parma tot dusver slechts tot vier wedstrijden, waarvan geen één als basisspeler. Na alle waarschijnlijkheid blijft het bij deze vier optredens, want de Italiaanse club heeft laten weten dat Zirkzee ernstig geblesseerd geraakt is.

Zaterdagmiddag neemt het in degradatiestrijd verkerende Parma het op tegen Benevento, maar Zirkzee is niet van de partij. 'Medische testen hebben uitgewezen dat Zirkzee een zware blessure heeft opgelopen aan de gewrichtsbanden in zijn knie. De mogelijke operatie wordt momenteel besproken met de medische staf van Bayern München', luidt het statement van de Italiaanse club over de blessure van de spits. Zirkzee kwam op 19 maart voor het laatst in actie voor Parma, tijdens de met 1-2 verloren competitiewedstrijd tegen Genoa. De aanvaller viel toen twaalf minuten voor tijd in.