Jansen 'leeft zijn droom' in Alkmaar: 'Na een paar dagen de knoop doorgehakt'

Jansen 'leeft zijn droom' in Alkmaar: 'Na een paar dagen de knoop doorgehakt'

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 08:39za 03-04-2021 om 08:39

AZ-trainer Pascal Jansen noemt zijn contractverlenging 'een droom die uitkomt'. De 48-jarige oefenmeester werd vorig jaar na het ontslag van Arne Slot de hoofdverantwoordelijke in Alkmaar en ondertekende vrijdag een contract tot medio 2023.

Deze week kreeg Jansen vanuit de clubleiding de vraag of hij ook na de zomer wil aanblijven als hoofdtrainer van AZ. "Na een paar dagen heb ik de knoop doorgehakt en donderdag was er witte rook", vertelt hij aan AZ TV. Vrijdag zette Jansen zijn handtekening onder een nieuw contract, wat loopt tot medio 2023. "Of dit een droom is die uitkomt? Dat kun je gerust stellen."

Jansen kijkt er dan ook naar uit om het laatste deel van het huidige seizoen succesvol af te sluiten na de interlandperiode. "AZ is een prachtige club om voor te werken. Een goede organisatie met geweldige spelers en bovenal een sterke visie op voetbal en hoe je samen tot resultaten komt." Een goed resultaat is zaterdagavond tegen Willem II dan ook zeer welkom in de race op plaats twee. "Dit seizoen is nog volop gaande, we hebben nog helemaal niets."

Vlak voor de interlandperiode voerde AZ de druk op de huidige nummer twee PSV op door een rechtstreekse ontmoeting tussen de twee clubs te winnen. "We jagen nog vol op de tweede plaats en de focus moet dus heel snel op de wedstrijd tegen Willem II", sluit Jansen af. Willem II-AZ begint zaterdagavond om 20.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws