'Barça wil Moriba belangrijker maken, slecht nieuws voor Wijnaldum en Koeman'

'Barça wil Moriba belangrijker maken, slecht nieuws voor Wijnaldum en Koeman'

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 08:58za 03-04-2021 om 08:58

Laatste update: zondag 4 april 2021 om 11:52zo 04-04-2021 om 11:52

De plotselinge doorbraak van Barcelona-middenvelder Ilaix Moriba kan er zomaar eens voor gaan zorgen dat de transfer van Georginio Wijnaldum naar Spanje niet door gaat. De Nederlandse middenvelder wordt al langer gelinkt aan de in financieel zwaar weer verkerende topclub uit Catalonië.

Juist daarom overweegt Barcelona om niet Wijnaldum, maar Moriba volgend seizoen een belangrijke rol toe te dichten binnen de selectie van trainer Ronald Koeman. Barcelona moet financieel improviseren en heeft eigenlijk het geld niet om grote namen naar Spanje te halen. Wijnaldum beschikt bij Liverpool over een aflopend contract, maar The Reds willen graag verlengen met de Nederlander.

Ook Koeman ziet de dynamische middenvelder graag naar Spanje komen, maar intern wordt nu besproken of Moriba wellicht ook in aanmerking komt voor die rol op het middenveld, weet Sky Sports. Het exponent uit de jeugdopleiding van Barça maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door en wist begin maart zelfs voor het eerst te scoren in dienst van Barcelona. Sindsdien is Moriba één van de vaste invallers van Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws