De Graafschap na nieuw puntenverlies in heuse crisis beland: 'Alle hens aan dek'

De Graafschap na nieuw puntenverlies in heuse crisis beland: 'Alle hens aan dek'

03-04-2021 09:19
56

De wanprestatie van De Graafschap in eigen huis tegen laagvlieger FC Dordrecht is hard aangekomen bij trainer Mike Snoei. De 57-jarige oefenmeester zag zijn ploeg voor de derde keer op rij punten verspelen en spreekt van een collectieve wanprestatie.

"Een droevig De Graafschap, op een droevige avond", antwoordde Snoei na afloop voor de camera van ESPN op de vraag wat hij gezien had in stadion De Vijverberg. "Een collectieve wanprestatie dit. Eigenlijk ging het vanaf minuut één al mis, er stond heel veel spanning op."

Die spanning kan Snoei maar moeilijk verklaren. "We zijn gewend om dit soort wedstrijden te spelen. We hebben echt gefaald vanavond", sprak hij na de 0-3 nederlaag in eigen huis. Snoei probeerde in de rust nog wat om te zetten, maar dat bleek tevergeefs. "Ik heb er nu drie gewisseld in de rust, maar ik had er nog wel een paar kunnen wisselen."

Ook steekt Snoei de hand in eigen boezem. "Misschien was het plan ook wel niet zo geweldig. We moeten hier met zijn allen heel goed naar kijken." Snoei beaamt het feit dat De Graafschap momenteel in een crisis verkeert. "We zitten nu echt in een hele slechte fase. 100%. Alle hens aan dek." Door de nederlaag is de ploeg van Snoei één plaatsje gezakt op de ranglijst. De Superboeren zijn met nog zeven speelrondes te gaan de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.