'Je jaagt je dromen na en scoren voor Oranje was daar zeker één van'

'Je jaagt je dromen na en scoren voor Oranje was daar zeker één van'

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 09:37za 03-04-2021 om 09:37

Voor Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis is er tijdens de laatste interlandperiode met Oranje een jongensdroom uitgekomen. De 29-jarige international maakte zijn eerste twee treffers in het shirt van het Nederlands elftal.

Zowel tegen Letland als tegen Gibraltar wist Berghuis het net te vinden. "Daar heb ik als klein kind van gedroomd natuurlijk", vertelt hij in gesprek met Feyenoord TV. Het duurde even voordat Berghuis zijn eerste treffer voor Oranje maakte, maar dat zorgde bij de aanvaller niet voor extra druk. "Je wilt te dromen najagen en scoren voor Oranje was daar zeker één van. Zo zag ik het meer dan dat het een obstakel was."

Berghuis voelt zich op zijn gemak binnen de selectie van bondscoach Frank de Boer. "Er zijn heel veel keuzes voorin. Maar ik voelde veel vertrouwen en mocht drie keer starten. Dat voelde erg goed." De treffers die Berghuis maakte tegen Letland en Gibraltar toonden veel overeenkomsten met de treffers die de aanvoerder van Feyenoord vaak maakt in de Eredivisie: van rechts naar binnen komen en met links doeltreffend uithalen. Op de vraag of Berghuis nog wel op een andere manier kan scoren, reageert de rechtsbuiten bevestigd. "Het zijn misschien twee, drie mensen die dat zo hebben genoemd en dan wordt dat een ding ofzo. Zo zie ik dat zelf niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Berghuis dé rechtsbuiten van het Nederlands elftal?

Ja
67%
Nee
33%
(365 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws