PSV-goalie Mvogo: 'Achteraf kan ik erom lachen, zulke dingen gebeuren in voetbal'

PSV-goalie Mvogo: 'Achteraf kan ik erom lachen, zulke dingen gebeuren in voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 11:33za 03-04-2021 om 11:33

Laatste update: zaterdag 3 april 2021 om 13:47za 03-04-2021 om 13:47

Mede dankzij Roger Schmidt bleef Yvon Mvogo met beide benen op de grond bij PSV. De Zwitser kende een onrustige start in Eindhoven en maakte een aantal fouten in zijn eerste paar weken. Mvogo voelt het vertrouwen van Schmidt, die hem graag naar PSV wilde halen.

PSV huurde Mvogo voor twee seizoenen. Schmidt wilde een meevoetballende keeper en kwam bij RB Leipzig uit. "De trainer liet echt zien dat hij met me wilde werken. Hij volgde me al toen hij nog trainer was bij Bayer Leverkusen werkte, hij kende m'n profiel", zegt Mvogo tegen La Liberté. "Toen ik net aankwam in Eindhoven, moest ik m'n plekje vinden. Ik had een moeilijke start, maar dankzij het vertrouwen van één man bleef ik in de basis staan en was ik in staat om mezelf te laten zien."

Mvogo werd gehaald om zijn meevoetballende kwaliteiten, maar juist dat liet hij aanvankelijk niet zien. "Ook m'n vrienden maakten er een paar grappen over, maar we kennen elkaar goed, dus dat is oké. Achteraf kan ik erom lachen, omdat die dingen nou eenmaal gebeuren in het voetbal. Ik focuste me op m'n werk en gaf geen aandacht aan wat er gezegd werd in de media. Ik kon rekenen op de steun van m'n moeder, zuster, vrienden en m'n zaakwaarnemer. Ze zijn er niet alleen in goede tijden, maar zeker ook in mindere tijden."

Mvogo ziet PSV niet als een stap terug. Bij Leipzig was hij tweede doelman. "PSV is een brachtige club met een geweldige geschiedenis. We staan tweede en doen ons best om ons te kwalificeren voor de Champions League. Het is niet per se een stap terug, ik voel me vereerd dat ik hier ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

PSV moet door met Mvogo

(583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws