'Punt naar achter, fluwelen techniek: was de perfecte opvolger van Fer geweest'

'Punt naar achter, fluwelen techniek: was de perfecte opvolger van Fer geweest'

03-04-2021 12:46
54

Volgens voetbalcommentator Emile Schelvis liep de opvolger van Feyenoord-middenvelder Leroy Fer al in Rotterdam rond. Schelvis doelt op de 24-jarige Jerdy Schouten, die in 2019 de verrassende overstap maakte van Excelsior naar het Italiaanse Bologna.

De Nederlandse controleur maakt daar veel indruk en staat zelfs op de radar van bondscoach Frank de Boer. Schelvis snapt wel waarom Schouten niet zo veel moeite heeft gehad om zich aan te passen in Italië. "De legendarische trainer Arrigo Sacchi zei altijd: die Nederlanders zijn flexibel en vooral tactisch onderlegd. Die hoef je niet te scholen en begrijpen dingen snel in het veld", vertelt de commentator aan RTV Rijnmond.

Dat geldt ook voor Schouten, luidt het oordeel van Schelvis. "Dat maakt Italië voor veel Nederlandse voetballers aantrekkelijk en andersom." Schouten was volgens Schelvis ook een uitstekende optie geweest voor Feyenoord. "Iedereen met ook maar een beetje verstand van voetbal kon zijn dat hij daar past. Hij is de nummer zes waar Feyenoord de behoefte aan had en heeft."

Dat Schouten nu naam maakt in Italië is vooral jammer voor Feyenoord, oordeelt Schelvis. "Hij had de perfecte opvolger van Leroy Fer geweest. Punt naar achteren, fluwelen techniek. Scoren doet hij weliswaar niet veel, maar hij kan geweldig schakelen."