'Koude oorlog' tussen Haaland en Dortmund: 'Raiola verbreekt belofte na één dag'

'Koude oorlog' tussen Haaland en Dortmund: 'Raiola verbreekt belofte na één dag'

03-04-2021 15:15
84

De Spaanse media raken niet uitgepraat over de soap rond Erling Haaland. Het volgende hoofdstuk: het kamp-Haaland zou niet op één lijn zitten met de clubleiding van Borussia Dortmund.

Dat schrijft AS. Het is duidelijk dat Dortmund geen zomertransfer wil van Haaland, die begeerd wordt door zo'n beetje alle topclubs uit Europa. Nu kan de club nog flink cashen voor hem, naar verluidt zakt daarna zijn transferwaarde naar rond de zestig miljoen euro. Dortmund is niet van plan om Haaland zomaar te laten gaan, maar de club staat sterker wanneer Champions League-voetbal bereikt wordt.

AS verwacht dat Raiola zich weer in Dortmund gaat melden als dat niet lukt. Volgens de Spaanse krant is er 'een koude oorlog' tussen Dortmund en het kamp-Haaland. Dortmund wil wel meewerken, maar pas in 2022. Dat is een mondelinge afspraak die volgens AS gemaakt is tussen club en het kamp-Haaland.

Raiola lijkt zich niet aan die afspraak te willen houden. Dat zou de reden zijn dat hij zich samen met Alf-Inge Haaland, de vader van, liet fotograferen op een Spaans vliegveld: om aan te geven dat het kamp-Haaland toch inzet op een zomertransfer. De druk op Dortmund wordt daardoor automatisch vergroot. En mocht Dortmund zich niet plaatsen voor de Champions League, dan keert Raiola met zwaar geschut terug in Duitsland. 

'Er is een soort koude oorlog gaande tussen Borussia Dortmund en Haaland waarin beide partijen op woensdag een wapenstilstand zijn overeengekomen, maar één partij heeft die donderdag al verbroken. De enige garantie is dat dit nog maar het begin is', aldus AS.