Diego Alves helpt Ajax-target: 'Ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren'

Diego Alves helpt Ajax-target: 'Ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren'

03-04-2021 16:27 Laatste update: 16:44
15

Diego Alves helpt CR Flamengo-keeper Hugo Souza, die de laatste weken wordt gelinkt aan een transfer naar Ajax, in het verbeteren van zijn voetenwerk. Souza wil samen met de tienvoudig international van Brazilië de foutenlast omlaag halen.

"Ik viel vroeger op door mijn voetenwerk", vertelt Souza in gesprek met GloboEsporte. "Alles is alleen anders als prof. Als ik vroeger in de fout ging, dan maakte dat een stuk minder uit. Ik reken het mezelf nu ook een stuk meer aan", vertelt de goalie openhartig.

"Ik maakte eerst wel fouten, maar ik werk er erg hard voor om dat nu niet meer te doen. Ik werk samen met een man die een groot voorbeeld is in het spel met zijn voeten: Diego Alves. Ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren."

Volgens meerdere berichten uit Brazilië heeft Ajax interesse in Souza. De doelman heeft wel nog een contract tot medio 2025 bij Flamengo. De Amsterdammers zullen daardoor waarschijnlijk een aardig bedrag op tafel moeten leggen voor Souza. Journalist Paulo Freitas vertelde in gesprek met deze website al dat Souza zich het meevoetballen nog moet verbeteren.