PSG verliest kraker tegen Lille: landstitel op de tocht na rode kaart Neymar

PSG verliest kraker tegen Lille: landstitel op de tocht na rode kaart Neymar

03-04-2021 19:02
56

Paris Saint-Germain heeft een dreun gekregen in de titelstrijd in de Ligue 1. De sterrenformatie van trainer Mauricio Pochettino ging thuis met 0-1 onderuit tegen naaste belager Lille OSC. Neymar kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

PSG veroverde voor de interlandperiode de koppositie door een zege op Olympique Lyon en de nederlaag van Lille tegen Olympique Nîmes. De twee titelkandidaten begonnen daardoor beide met 63 punten aan het treffen in het Parc des Princes. Lille liet meteen zien dat het niet naar de Franse hoofdstad was gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. Jonathan David opende na twintig minuten de score, na een snelle aanval via Renato Sanches en Jonathan Ikoné.

Een kwartier later verliet smaakmaker David geblesseerd het veld, maar Lille bleef gevaarlijk. Aan de andere kant kwamen Sven Botman en José Fonte nauwelijks in de problemen tegen Neymar en co. Alleen Kylian Mbappé kreeg een kansje, maar doelman Mike Maignan bracht redding. 

Het zwakke optreden van PSG zat Neymar duidelijk niet lekker. De Braziliaan kreeg kort na rust een gele kaart, nadat hij zijn frustratie botvierde op bewaker André. De Parijzenaars ontsnapten daarna zelfs aan de 0-2. Keylor Navas hield invaller Burak Yilmaz van scoren af. 

Het was desondanks een rampzalige middag voor PSG, want in de slotfase kreeg Neymar zijn tweede gele kaart omdat hij ruziede met Tiago Djalo, die de bal niet snel genoeg afstond naar zijn zin. Hoewel Djalo ook nog rood kreeg, trok Lille de zege over de streep. De Noord-Fransen heroveren de koppositie en hebben drie punten meer dan PSG.