Groningen 70 minuten met man minder tegen VVV, El Hankouri zorgt tóch voor zege

Groningen 70 minuten met man minder tegen VVV, El Hankouri zorgt tóch voor zege

03-04-2021 20:44
133

VVV-Venlo heeft, ondanks het feit dat het ruim zeventig minuten met een man meer op het veld stond tegen FC Groningen, met 0-1 verloren. Na de rode kaart van Azor Matusiwa kwam Groningen eigenlijk niet meer in het spelbeeld voor, maar Mo El Hankouri zorgde er met een geweldig schot van afstand voor dat de drie punten mee teruggaan naar het hoge noorden.

Groningen pakte al snel het initiatief op bezoek in Venlo en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van VVV. Zo zag Jörgen Strand Larsen zijn schot gekeerd worden door Thorsten Kirschbaum. Het spelbeeld veranderde in de twintigste minuut, toen Matusiwa zijn tweede gele kaart pakte. De Groningen-aanvoerder was twee keer te laat in de duels en kreeg daarom twee keer een gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Wedden

Meer odds

Met een man minder geloofde Groningen het wel. De ploeg zakte in en liet het balbezit aan VVV, maar de thuisploeg wist hier geen gebruik van te maken. De ploeg van Jos Luhukay wist nauwelijks kansen te creëren en het was geen verrassing dat beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten. 

Na rust bleef Groningen hetzelfde doen. VVV was niet bij machte om écht gevaar te stichten en Groningen bleef vrij simpel overeind. De uitploeg kreeg zelfs nog meer: El Hankouri besloot het vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd eens van grote afstand te proberen en verraste Kirschbaum, die de bal in de lange hoek zag vliegen. Een geweldig schot van de Groningen-speler.

VVV dacht vlak voor tijd alsnog een punt te pakken via Yahcuroo Roemer, die de bal achter Sergio Padt tikte. De VAR greep echter in: Giorgos Giakoumakis raakte de bal licht aan, waardoor Roemer buitenspel stond. Een hele zure beslissing voor VVV, maar wel een terechte.

Het bleef bij 0-1 in Venlo, waardoor Groningen drie onverwachte punten bij kan schrijven. De ploeg van Danny Buijs staat hierdoor stevig op plaats zes en is volop in de race om de play-offs voor Europees voetbal. VVV had daarentegen uitstekende zaken kunnen doen in de strijd tegen degradatie, maar blijft door het verlies op de zestiende plaats staan.