'WK komt eraan in 2022, ik heb Van Dijk liever fit voor dat toernooi'

'WK komt eraan in 2022, ik heb Van Dijk liever fit voor dat toernooi'

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 21:15za 03-04-2021 om 21:15

Nigel de Jong hoopt dat Virgil van Dijk op tijd klaargestoomd kan worden voor het EK van aankomende zomer. De voormalig middenvelder laat zijn Oranje-hart spreken, maar vraagt zich wel af of het een realistische verwachting is.

De Jong ziet Van Dijk dit seizoen niet meer in een rood shirt spelen, maar hoopt wel op minuten in een oranje shirt. "Ik denk dat hij niet meer voor Liverpool gaat spelen dit seizoen. Als een Nederland-fan en voormalig Oranje-speler, hoop ik hem echt te zien op het EK", vertelt hij bij beIN SPORTS. "Maar realistisch? Ik weet het echt niet. Hij zal er alles aan doen om het te halen. Het is een groot toernooi voor het Nederlands elftal."

De Jong denkt niet dat Van Dijk het risico gaat nemen door dit seizoen nog weer in actie te komen voor The Reds. "Behalve dan voor een Champions League-plek, is er bij Liverpool niet veel meer om voor te spelen. Waarom zou hij dat risico gaan nemen en weer geblesseerd raken?"

Of Van Dijk minuten gaan maken op het EK, durft De Jong niet te voorspellen. "Als je er zo lang uit hebt gelegen, heb je wedstrijdritme nodig. Dat kan je niet onderschatten. Hij is een sterke kerel, maar hij moet eerst fit zijn. Ik hoop het, als een fan van Oranje, maar hij is slim. Het WK komt eraan in 2022, ik heb hem liever fit voor dat toernooi."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws