Danny Blind: 'Als alles echt héél goed gaat zou het dan hersteld moeten zijn'

Danny Blind: 'Als alles echt héél goed gaat zou het dan hersteld moeten zijn'

03-04-2021 21:32
25

Dat Daley Blind weer enige tijd moet toekijken door een enkelblessure, is hard aangekomen. Dat vertelt zijn vader Danny Blind bij Ziggo Sport. Als alles meezit zou de Ajax-verdediger over twee maanden zijn rentree kunnen maken.

"Ja, hoe gaat het? Het is natuurlijk een zware tijd voor hem. Hij heeft al van ver moeten komen", verzucht Danny. "Maar lang verhaal kort: de eerste berichten waren nog wat slechter, men vermoedde de kruisband. Maar de knie is goed. Het zit hem echt in de enkel en in het verlengde daarvan waar de scheen en de kuit met elkaar verbonden zit."

"Hij heeft de enkelband gescheurd en het vlies dat de scheenbeen en het kuitbeen bindt ingescheurd", legt Blind senior, lid van de raad van commissarissen van Ajax, uit. "Dat moet binnen een week of zes zeven, als alles echt héél goed gaat, herstellen." Daarmee lijkt de kans inderdaad klein dat de Oranje-international nog in actie komt voor Ajax dit seizoen, maar het EK is nog wel haalbaar.

Overigens had Danny Blind meteen het vermoeden dat het niet een knie-, maar enkelblessure betrof. "De knie ging wel dubbel, maar hij maakte niet een beweging dat je met afgrijzen voor de televisie zit. Hij klapte niet helemaal naar binnen. Dat had ik meer met die enkel."