Vitesse wint na twee discutabele penalty's op bezoek bij ongelukkig Twente

03-04-2021 21:54 Laatste update: 21:58
172

Vitesse heeft last minute drie punten gepakt op bezoek bij FC Twente: 1-2. De drie doelpunten vielen allemaal vanaf de strafschopstip. Vooral de twee penalty's van Vitesse waren discutabel.

Twente en Vitesse begonnen rustig aan de wedstrijd, zonder écht grote kansen. Vitesse had het balbezit, maar zag hoe de thuisploeg na twintig minuten spelen vanuit het niets op voorsprong kwam. Danilo schoot een strafschop achter Vitesse-keeper Jeroen Houwen, die de geblesseerde Remko Pasveer verving. Aan de strafschop ging een handsbal van Danilho Doekhi vooraf.

Vitesse ging na de treffer van Twente op zoek naar de gelijkmaker en creëerde de nodige kansen. De Arnhemmers hadden echter ook een penalty nodig om tot scoren te komen. Kik Pierie maakte ongelukkig - hij kon er vrij weinig aan doen - hands. De Twente-verdediger had de arm langs zijn lichaam, maar toch werd de strafschop toegekend. Oussama Tannane pakte het buitenkansje uit: 1-1.

In de tweede helft had Twente lange tijd niets in te brengen. De ploeg van trainer Thomas Letsch creëerde een handvol kansen, maar Joël Drommel hield zijn doel knap schoon. Richting het laatste fluitsignaal kwam Twente weer wat beter in de wedstrijd. Invaller Thijs van Leeuwen wist het Houwen met een afstandschot lastig te maken, maar genoeg voor een treffer was het niet.

Vitesse kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd een tweede penalty van scheidsrechter Pol van Boekel. Maximilian Wittek ging heel gemakkelijk naar de grond na een duel met Jesse Bosch, maar de VAR weigerde Van Boekel naar het scherm te roepen. Toegegeven, er was contact, maar Wittek ging daarvoor al naar het gras. Tannane versloeg Drommel vervolgens voor de tweede keer en schoot Vitesse naar een 1-2 overwinning.

Door de overwinning houdt Vitesse de aansluiting met AZ en PSV. De strijd om de tweede plaats ligt hierdoor nog helemaal open. Twente staat op een achtste plaats, met één punt voorsprong op nummer negen Heracles Almelo.