AZ komt snelle rode kaart Koopmeiners te boven en legt druk bij PSV

03-04-2021 21:53
85

AZ heeft met tien man een knappe uitzege geboekt bij Willem II. Teun Koopmeiners kreeg al vroeg een rode kaart, maar de Alkmaarders wisten desondanks met 0-1 te winnen. De druk in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie ligt daardoor bij PSV.

Al na vijf minuten werd Koopmeiners van het veld gestuurd door scheidsrechter Kevin Blom. De aanvoerder probeerde een slechte aanname te herstellen, maar ging daarbij hard op de enkel van Vangelis Pavlidis staan. Het was de snelste rode kaart ooit in de Eredivisie voor AZ, dat ook Calvin Stengs al moest missen vanwege een lichte knieblessure.

Ondanks de rode kaart namen de Alkmaarders het initiatief tegen Willem II, dat voor rust geen echte kans wist te creëren. Ook AZ betrachte met een man minder geduld, waardoor er weinig viel te genieten. Alleen na 37 minuten was er even rumoer, toen AZ om een rode kaart voor Pol Llonch schreeuwde na een stevige charge op Dani de Wit. Blom deed het af met een gele kaart.

In de tweede helft dacht Myron Boadu de bezoekers op voorsprong te schieten, maar de spits werd teruggefloten wegens buitenspel. Albert Gudmundsson trof na 64 minuten hetzelfde lot. Zijn treffer ging niet door, omdat de bal de achterlijn al had gepasseerd toen Jonas Svensson voorzette. Uiteindelijk bleek drie keer scheepsrecht. Een schot van Jesper Karlsson wordt nog gekeerd, maar uit de rebound werkte Gudmundsson binnen.

Het slotoffensief van Willem II mocht daarna nauwelijks naam hebben. Kwasi Wriedt kreeg een kopkans, maar hij miste de bal. In de laatste minuten redde Marco Bizot nog op een kopballetje van Sven van Beek. AZ heeft daardoor nu drie punten meer dan PSV, dat zondag nog in actie komt tegen Heracles Almelo.

Voor Willem II is het de eerste nederlaag in zes duels. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic staat vijftiende, maar heeft net als nummer zestien VVV-Venlo 22 punten.