De Boer en Kwakman halen keihard uit: 'Moeten hem bij naam gaan noemen'

De Boer en Kwakman halen keihard uit: 'Moeten hem bij naam gaan noemen'

03-04-2021 22:13 Laatste update: 22:19
93

Ronald de Boer en Kees Kwakman halen na de late zege van Vitesse bij FC Twente keihard uit naar arbiter Pol van Boekel en VAR Jochem Kamphuis. De analisten van ESPN vinden het onbegrijpelijk dat Maximilian Wittek een penalty kreeg.

De Duitse linksback van de Arnhemmers ging in blessuretijd wel heel makkelijk naar de grond na licht contact met Jesse Bosch. Van Boekel legde de bal op de stip en Kamphuis greep niet in. "Ik kan hier zo kwaad van worden…", steekt De Boer van wal bij De Eretribune. "Dat zo'n VAR niet zegt: je hebt het helemaal verkeerd gezien. Hij valt al die gozer (Wittek, red.), totaal geen penalty. Hij duikt al, daardoor komt die knie tegen zijn been aan. Dit zie je toch? Dit is toch lachwekkend?"

De oud-international krijgt bijval van Kwakman. "Hij staat er ook niet zo heel goed voor hè, Van Boekel... Hij staat maar op vier meter. We moeten ook niet VAR zeggen, we moeten Kamphuis zeggen. Kamphuis was de VAR, we moeten hem bij naam gaan noemen. Het leuke gaat er vanaf zo. Als je dit niet ziet..."

Kwakman kan er met zijn pet niet bij dat Vitesse een penalty kreeg en daarmee een 1-2 zege uit het vuur sleepte. "Als je niet snapt wat Ronald nu uitlegt… Dat snapt Kamphuis dus niet. Die heeft nu honderd wedstrijden gefloten, maar die snapt dit niet. Ongeschikt", besluit hij.