Thy slaat in slotseconden toe en bezorgt Sparta zege op PEC Zwolle

03-04-2021 22:54 Laatste update: 04-04-2021 11:54
22

Sparta heeft op de valreep een zege geboekt op PEC Zwolle in de Eredivisie. Net als op de ranglijst ontliepen de nummers twaalf en dertien elkaar ook op Het Kasteel weinig, maar Lennart Thy groeide uit tot de grote man: 3-2.

Konterman voerde tegen Sparta zijn eerste echte wijziging door als interim-coach. Niet Thomas Buitink, maar Slobodan Tedic mocht het in de spits laten zien. De start was echter voor de thuisploeg. Wouter Burger raakte al na drie minuten de paal en al na zeven minuten viel het eerste doelpunt. Mica Pinto was het eindstation van een mooie aanval en hij tikte binnen: 1-0. Het was voor de linksback zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

PEC ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam daar voor rust eigenlijk niet bij in de buurt. Dat lukte na rust een stuk beter. Eliano Reijnders kreeg al snel een grote kans, maar schoot van dichtbij op doelman Maduka Okoye. Na 52 minuten verdween de bal met wat geluk wel in het doel. Via Bram van Polen en Tom Beugelsdijk was het raak na een hoekschop: 1-1.

Het antwoord van Sparta liet niet lang op zich wachten. Abdou Harroui was dicht bij de 1-2, maar PEC-doelman Xavier Mous hield tegen. Ook Okoye kreeg de kans zich te onderscheiden op een inzet van Van Polen. De Duits-Nigeriaanse sluitpost was een minuut later echter alsnog geslagen. Tedic trof op fraaie wijze doel.

Door de twee tegentreffers in tien minuten moest nu Sparta in de achtervolging. De ploeg van coach Henk Fraser zag een vrije trap van Deroy Duarte net naast gaan, maar werd een kwartier voor tijd weer in het zadel geholpen. De bal ging op de stip na hands van Dean Huiberts en Lennart Thy verzilverde het buitenkansje.

Daarmee stevenden PEC en Sparta af op een gelijkspel, maar Thy had het laatste woord. In de slotseconden maakte hij er 3-2 van. De Rotterdammers hebben daardoor nu vijf punten meer dan de Overijsselse ploeg.