Van Boekel blijft achter beslissing staan: 'Ik stond in een fantastische positie'

Van Boekel blijft achter beslissing staan: 'Ik stond in een fantastische positie'

04-04-2021 07:09 Laatste update: 11:01
79

Pol van Boekel staat achter zijn beslissing om Vitesse in de blessuretijd van de wedstrijd een penalty toe te kennen tegen FC Twente. De scheidsrechter zag duidelijk contact tussen Jesse Bosch en Maximilian Wittek en besloot de bal daarom op de stip te leggen.

Dit tot ongeloof van veel Twente-fans en ESPN-analisten Kees Kwakman en Ronald de Boer. Van Boekel is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik zag contact van Bosch tegen Wittek, waardoor zijn been naar binnen klapt. Dat is voor mij een strafschop", vertelt hij in gesprek met ESPN. "De VAR ging kijken of ik het bij het juiste eind had. Die heeft gezien dat ik in een goede positie stond en bevestigde het contact: strafschop."

Van Boekel begrijpt de verontwaardiging, maar vindt het gewoon een penalty. "Je kan er over discussiëren. Ik denk dat het voor de VAR nu makkelijker is, om het te steunen. Als je hem niet geeft, dan is het voor de VAR moeilijker. Je ziet gewoon duidelijk contact, dat been klapt naar binnen. Dan zou je als VAR moeten ingrijpen, als je hem niet geeft."

Jochem Kamphuis, die fungeerde als VAR, liet de beslissing van Van Boekel staan. "Op de terugweg ga ik hem bellen", doelt Van Boekel op Kamphuis. "Ik stond in een fantastische positie en heb de situatie beoordeeld. Dat er discussie is kan ik me voorstellen, omdat het vrij licht is. Ik snap het wel, maar op de andere manier ook weer niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie